Coder Olmak

Coder Olmak.
Bu konu uzun zamandır bende takıntı olan tuhaf bir konu. Artık gınağı (bıkkınlık) geldi. Ağzıma geleni saymanın vaktidir :)
Bazı Programlama sitelerinde yetkili sayılırım. Birşey bildiğimden değil yanlış anlaşılmasın. Sadece sivri dilimden :) Bu tür platformlarda zaman zaman hak dene hakkı verilmeli düsturu içinde hareket ettiğimde doğrudur. Ama hak edenlerin haddi hesabı yok ki kardeşim. Hakeza başka platformlarda vya msn de. Ya bi sakin olun. Ağır olun. Paniklemeyin. Boynuz olun sonra kulağa geçin. Cin olun sonra adam çarpın. Bu gençlik benim ömrümü yedi.

Ben coder değilim, olmayada pek niyetim yok açıkcası. Birkaç tanıdığım CODER var o sebeple pek cazip gelmiyor halleri. Ama asıl mesele şu ki "Kimdir Coder?"
Kod yazan diye atlamayın hemen :) İlk manası elbette kod yazan. Ama anladınız siz benim neyi kastettiğimi. Bu bir ünvan.
Atalarımız ne demiş;
"Herkes programcı olabilir ama Coder olamaz"
"Programcı bugünü, Coder yarını düşünür"

Malum yurdum gençliği ya hobi olarak ya da okuldaki dersleri itibariyle programlamaya adım atmakta gecikmiyorlar. Çok güzel Allah zihin açıklığı versin. Bu gençler başta forumlar olmak üzere değişik platformlardan Help Me! demektedirler. Eh hadi buraya kadar da tamam. Ama.... Yardım istemenin de adabı maşeret kuralları vardır. Hadi bunları bilmiyorsun uyarılara da mı kulak asılmaz be gençlik? Burada iki şık devreye giriyor;

1. Yardım istediğine pişman olur ve küser. Hatta yapıcı uyarılara bile içerler.
2. Doğru dürüst yardım istemeyi öğrenir ve istediğini alır.

Her iki durumda da balık tutmasını öğrenmek isteyen çok azdır. Bu isteyenler arasından da öğrenenler abaküsle bile saymaya değmeyecek sayıdadır.

Asıl curcuna Veritabanı bağlantısını gerçekleştirip, 3-5 butona OnClick yazdıkları zaman başlıyor ki hiç sormayın. Daha dün "üstad bu butona basılınca 'Hello World!' nasıl yazdıracam ? diye sorduklarını çabucak unutan genç arkadaşların artık havasından geçilmez hale gelmiş oluyor. Bir de msn ye Kişisel ileti yazdılar mı tamamdır. "Ben coder oldum".. hııııı oldun canım.
Devam et sen bu kafayla daha çok şey olursun. Ama CODER ıııh... Sittin sene olaman... Öpücük.

Olayın görsel boyutu....

2 yorum:

Unknown dedi ki...

"Ben büyünce coder olacağım
ne tavsiye edersiniz?" diye bir yorum yapacaktım,tırsttım amma dolmuşsun..

Güzel bir yazı olmuş :)

Kefukar dedi ki...

Doldum seviye kardeşim. Dolana değil dolduranlara baksana :) Yorum yazdığın için teşekkürler.