Biri Beni de satın alsın

Son zamanlarda Teknoloji Haberleri hep 'Bu şunu satın aldı' şeklinde.

Örnek :

Myspace, Photobucket’ı Satın Aldı!
Adobe, Scene 7′i Satın Aldı!
Microsoft'tan Yahoo'ya 50 Milyar $
GittiGidiyor derken Ebay'a Gitti...
Blogcu.com satıldı
Microsoft, İzmirli Devbiz'i aldı


Yetti artık canım, ne zaman keşfedileceğim. Artık birileri de beni alsın ya. Yetenek + Potansiyel + Zeka + Enerji +.....+ Bilimum fiziki ve kimyevi olgular yanında felsefi ve sosyolojik düşüneler = BEN Smiley

İşin şakası bir tarafa dünya artık iyice küçülüyor. Rekabetin tek ölüçsü $ olmuş. Büyük balıklar küçük balıkları hızla yutuyor. Ortada OLTA ile avlayabileceğiniz küçük balık kalmıyacak. Bunu görmek lazım. Hala balığı olta ile tutma niyetiniz varsa bir an önce vazgeçin. Kendinize ya başka yöntem bulun ya da küçük balık olun sizi de yutsunlar. Bazen yutulmak da güzeldir Smiley

Şahsi kanaatlerimden birisi de özellikle bu yıl kendini daha fazla hissettirecek ama asıl patlamaların önümüzdeki 2-3 yıl içide olacağına inandığım Bilişim Teknolojisindeki çok büyük devrim niteliğindeki buluşlar olacaktır.
Şimdileri pek de hayal edemediğimiz bir çok olgu hayatımızın vazgeçilmezlerine dönüşecek. Acaba biz (şahsımz, ailemiz, toplum, devlet, dünya..) buna ne kadar hazırız?

Bu satınalmaların bir yönü de güç birliği. Artık büyük şirketler bilişim teknolojisinde sınırları zorlamak, bir çok alanda aynı anda tekelleşmek için stratejik birleşmeler, satınalmalargerçekleştiriyor. Hepsinin amacı (Başta Google ve M$ olmak kaydıyla) Dünyayı Avuçları arasına almak. Bu basit bir tabir değil. Tamamen Dünyanın kontrolünün kendi ellerinde olmasını sağlamak tek amaçları. Yoksa siz hala bunu göremiyor musunuz?

Artık çevremize At Gözlüğüyle bakmayı bırakalım arkadaşlar. Tuhaf ön yargılarla, garip iç güdüsel gibi görünen ama aslında dikkatsizlik ve acelecilikten kaynaklanan hatalar yapmıyalım.

Hani bu günlerde herkesin dilinde olan Değişim Başladı lafı varya, çok doğru. Ama DÜNYA dabaşladı. Artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Biz görürüz veya görmeyiz ama Parmak izimiz, TC Kimlik no (hatta barkodlu) ile neredeyse yatak odamız bile kontrol edilir hale gelecek.
Alışverişte, Yolculukta, İş yerinde, tatilde... hiç önemli değil. parmağını basmayan veya TCK sını cırtlatmayanı WC ye bile almıyacaklar. Buna hazır mısınız?

Hayır hayır, Farklı Konulardan bahsetmiyorum. Bunların hepsi birbirini tamamlayan konular. Çünkü bu YAKIN GELECEK...

Sonuç : Beni kimse alamaz. Ben kimsenin boyunduruğu altına girmem. Hür doğdum hüryaşarım, çılgınlık yapmaya çalışacağa da şaşarım. ÖZGÜRLÜK kavramını yeniden düşünün. Lütfen. Gerçekten ne kadar özgürüz? Ana babamız veya sevgilimiz, eşimiz giyimimize, gezip tozmamıza karışmıyorsa kendini Özgür (!) sayan Ey Yanılmış gençlik. Uyan artık. Uyan.....

Hiç yorum yok: