Ramazan Manzaraları - 2 |Affet Ya RAB

Bir ramazan ayının da sonuna geldik. Yeniden müslüman olduğumuzu hatırlamak için 1 yıl daha mı geçecek? Nerden mi alaka? Bayramın bitişinden sonra olacaklar malum da ondan. Kusura bakmayın direk ve anlatım kurallarını tanımadan içimden geçenleri pat diye yazacağım.
- Bir ay boyunca iyi kötü ibadet edip, günahlardan kaçınmaya çalıştık. Ama kurtulduk mu? Arındık mı günahlarımızdan? Cenneti mi garantiledik? Biz müslümanların ibadeti sadece mübarek ay, gün ve gecelere mi mahsus?
- Dünya işlerimize öylesine gömülmüş durumdayız ki Yaratılışımızın Gayesini unuttuk. ( "Ben insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım,"(zariyat, 56) )
- Kıldığımız namazların her rekatında okuduğumuz Fatiha suresinin 5. ayetinde -Sade Sana ederiz kulluğu, ibadeti; sade Senden dileriz yardımı, inayeti Yarab! diyoruz ama namaz bittimi bu sözümüzü de unutuyoruz.
- Yaratılmışların en şereflisi olan İNSAN, yaratılmışların en şerefsizi olan DÜNYA ya o kadar bağlanmış durumda ki, MÜSLÜMAN kelimesinin manası olan 'Kayıtsız şartsız ALLAH' a teslim olmak' olduğunun bilincinde bile değil. Değiliz ki buna uygun hareket etmiyoruz.
- Affet bizi Ya RAB! Affet... Şüphesiz büyük bir sapkınlık ve gaflet içindeyiz. Bizleri bağışla. Doğru yoluna dosdoğru ilet. Bizlere hidayet nasip eyle, bizleri ıslah et. Hiçbir zaman sana layık kulluk edemedik, edemeyeceğiz de.
- Bizi doğru yola iletmek için gönderdiğin Yüce Kur'an-ı Kerim'in mealini bile okumaktan aciziz.
- Günde abdest süresi de dahil olmak üzere en fazla 1 saat bile bulup, islamın şartlarından biri olan NAMAZ KILMA'yı bile icra edemiyoruz. Lütfen şu linke tıklayın ve okuyun. Resimlere çok dikkat.
- Mübarek Ramazan Bayramını bizlere ŞEKER Bayramı diye yutturmaya ve dejenere etmeye çalışanlara kanmamıza müsade etme. Bizi Özümüzden ayırma Ya Rab. Hakkımızda en hayırlısını nasip eyle...
- Hepimiz CENNET e gitmek isteriz ama ÖLMEK ten korkarız. Çünkü biz de biliyoruz bu halimizle Cenneti hak etmediğimizi. Bizi hak edenlerden nasip etle Ya Rab!
- Hiç bir geçerli mazeretimiz yok. Olamaz da. Şüphesiz günahkarız. Günahlarımızı bağışla Ya RAB... Bağışla....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kusura bakma bende direk ve anlatım kurallarını tanımadan içimden gelenleri pat diye yazacağım.

bu yazdıklarına "hadi len" desem çok kaba olurmuyum?

...

- Hepimiz CENNET e gitmek isteriz ...

efem siz cennetteki hurileri düşünüp "fantezi yapma" arzusuyla vede cehennemde "cızzz" olma korkusuyla "istemeyerek" yapın ibadetinizi, kılın namazını. bir şey diyen mi var?

verdiğiniz linklere baktım. breh allah aşkına din konusundaki materyallerde bir tane başı açık kadın olmaz mı pek sevgili dindaş kardeşim?

haa doğruu başı açarsam mümin kardeşlerim tahrik olur, sonra "cehennemde" yanarım dimi kefukar efendi?

Linux yazılarınızı pek severim ama böyle "kafa şişiren dinci zırvalarınıza" tek diyeceğim "hadi len"dir.

son olarak bu hastalıklı düşüncelerinizi bırakıp "2 gram aklınızı" çalıştırmayı önerir, iyi günler dilerim.

Kefukar dedi ki...

Bunlar benim, onlar sizin düşünceleriniz. Yani leküm diniküm ve liyedin. Kabalık edip etmediğinize kendiniz karar verin. Ben her türlü düşünce ve eleştiriye açık olduğum için yorumunuzu düşünmeye bile gerek duymadan yayınladım. Yanlız İslam'ı doğru kaynaklardan araştırmanızı tavsiye ediyorum. Kur'an ve Hadisler.
Huri fantazisine sahip birisi değilim ki böyle bir durum da gerçek değil zaten. Ayrıca başörtüsü konusunda da sandığınız gibi saplantılı değilimdir. Elbette başörtüsü takmayan bir çok inançlı kardeşimiz var. Başörtülü olup da her naneyi yiyenlerin sayısıda oldukça fazla. Yani sandığınız gibi önyargılı ve sapık-saplantılar içinde değilim. Ama anladığım kadarıyla siz bu konularda baya bir ön yargılısınız.
Her ne kadar da kişisel bloğum olmasına rağmen bu tür konulara girmek istemiyordum. Sadece Ramazan münasebetiyle uygun gördüm. Görüşlere de saygı duymak gerektiğine, şayet yanlış gördüğünüz birşeyler var ise de yapıcı eleştirilerde bulunmak gerektiğine inanıyorum.
Üslubunuzu ve seçtiğiniz kelimeleri beğenmesem de yorum yazdığınız ve takip ettiğiniz için teşekkürler.