Java nerelerde kullaniliyor?#Java is Everywhere

Daha önce de Java ile ilgili bazı bildirilerde bulunmuştum. Nedense Java beni bilinmeyen bir gücün çekimi gibi kendisine çekiyor. Peki bu java denilen teknoloji nerelerde kullanılıyor? Ya da Java ile neler yapılabilir?

Esnekliği, verimliliği, platformlar arasında taşınabilmesi ve güvenliği sayesinde network bilgiişlemi için ideal teknoloji durumuna geldi. Dolayısıyla bugün, Java, 2,5 milyarı aşkın aygıta güç katmaktadır. Aşağıdaki rakamlar Java teknolojisinin ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne seriyor:

* 700 milyonu aşkın bilgisayar
* 1 milyardan fazla cep telefonu ve mobil cihaz (kaynak: Ovum)
* 1,25 milyar akıllı kart
* Ayrıca dekoderlerde, yazıcılarda, web kameralarında, oyunlarda, araç yol bilgisayarlarında, sayısal loto bayilerinde, tıbbi cihazlarda, otopark ödeme noktalarında, vb. kullanılmaktadır.
Yazılım Geliştiriciler Neden Java Teknolojisini Seçiyor?

Java programlama dili, dört milyondan fazla yazılım geliştiriciden oluşan etkin bir topluluk tarafından kapsamlı bir biçimde elden geçirildi, genişletildi, sınandı ve başarısı kanıtlandı.

Mükemmel tasarlanmış, son derece sağlam ve şaşırtıcı derecede esnek Java teknolojisi, sunduğu şu özellikleriyle yazılım geliştiriciler için vazgeçilmez bir araçtır:

* Yazılımı bir platformda yazıp hemen her platformda çalıştırmalarını sağlar.
* Web tarayıcısında çalışan programlar ve web hizmetleri oluşturmalarına olanak verir.
* Online forumlar, mağazalar, anketler, HTML formları, vb. için sunucu tarafında uygulamalar geliştirmelerini sağlar.
* Java teknolojisi tabanlı uygulamaları veya hizmetleri birleştirerek tümüyle duruma özel uygulama ve hizmetler oluşturmalarını sağlar.
* Cep telefonları, uzaktan çalışan işlemciler, düşük maliyetli tüketici ürünleri ve dijital altyapılı hemen her aygıt için güçlü ve etkili uygulamalar yazma olanağı tanır.
Kaynak : http://www.java.com/tr/about/








Fazla söze gerek yok neymiş efendim:
Java is Everywhere
Okyanus - Atlas

Hiç yorum yok: