Can sıkısı bir yazı

Yok yok canımın sıkıntısı geçmedi. Sıkı can iyi olur diyenler varsa devamını okusun da onların da canı sıkılsın :P
Offf... Hani bir hikaye vardır;
Güzel bir dag köyünde mutlu bir hayat süren bir kari kocanin günün birinde nurtopu gibi bir bebekleri olur. Odunculukla geçimini saglayan baba bir gün eve dönmek üzere iken bir bogusmadan nasilsa sag çikmis ölmek üzere olan yarali, zayif bir gelincik.......
Güzel bir dag köyünde mutlu bir hayat süren bir kari kocanin günün birinde nurtopu gibi bir bebekleri olur. Odunculukla geçimini saglayan baba bir gün eve dönmek üzere iken bir bogusmadan nasilsa sag çikmis ölmek üzere olan yarali, zayif bir gelincik yavrusu görür ve onu yanina alarak eve götürür. Kari koca yavrularina bakarken bu yarali zayif yavru gelincige de babalik ve annelik ederler ve gelincik bir hafta içinde iyilesir.Zamanla aileye o kadar alisir ki bebekten sonra evin dördüncü ferdi gibi olmustur.

Bir gün anne bebegini uyutmus ve evin az ilerisindeki bahçede islerine dalmistir. Bir süre sonra geri döndügünde evin az ilerindeki bahçede islerine dalmisti. Bir süre sonra geri döndügünde evin girisindeki merdivenlerde zayif gelincikle karsilasir. Gelincigin agzi burnu her tarafi kan revan içindeydi.

Anne korkunç bir çiglik atar ve bebegim diye bagirirken eline geçirdigi kalin bir sopa ile bitap düsmüs zayif gelincigi bir kaç vurusta öldürdü.

Ve hemen bagira çagira bebegin bulundugu odaya gider. Odada gördügü manzara anneyi şok eder. Yerde misil misil uyuyan bebegi ve az ilerisinde odanin girisinde yakin tarafta kanlar içinde yatan kocaman bir yilan...


Malesef ve HEPİMİZ arasıra da olsa önyargılı oluyoruz. Bazen konuşmak suç, bazen susmak... Bazen gülmek suç bazen ciddi olmak. Birazcık psikolojiden anladığımın zannederk şöyle bir tespitte bulunuyorum; bu tür önyargıların altında bilinç altımızda biriken başka sıkıntılar yatmakta.
Canınız başka bir şeye sıkılmıştır alakasız bir şeye (Benim şu an bu satırları yazmam gibi) patlarsınız. Ama değişmeyen gerçekler vardır. Ben blog yazmayı seviyorum. O da onu sevdiğimi biliyor. O zaman sabaha herşey yine sevgi dolu olacak.

Okyanus

Hiç yorum yok: