Software Company of 2010

Önce bir haber :
Microsoft, Yahoo'yu Satın Almak için Teklifte Bulundu

NYPost adlı gazetede Microsoft'un Yahoo'yu 44,6 milyar $'a satın alabileceği ve Yahoo'ya böyle bir teklifle gittiği ile ilgili bir haber yayınlandı; ardından da Wall Street Journal konu üzerine bir yazı yayınladı. Böyle birşey gerçekleşirse eğer, ki görünüşe göre satın alma yerine işbirliği ihtimali artıyor, BT tarihindeki en yüksek rakamlı satışı olacak.
Microsoft'ın hisse başına 31 dolarlık teklifi Yahoo'nun dünkü kapanışına göre %62 primi ifade ediyor.





Her zaman ki gibi ben gene bit yenikleri arayıp, paronayalar yazmaya başlıyayım :)
Bu teklifin Google'ın 3.1 milyar $'a DoubleClick'i satın almasından sonra web reklamcılığı konusunda lider konuma gelmesi zamanlamayı açıklıyor. M$ zaten Google ile web de başaçıkmakta zorlanıyor bir de Yahoo ile uğraşmak işine gelmiyor. Çünkü Google'ın bu satın almasından sonra Yahoo da bir diğer Internet reklamcılığı firmalarından Right Media'nın %80'nin satın alacağını açıklamıştı. Ne kadar ilginç değil mi? Büyük balıklar devre de. Ama büyüğün de büyüğü var :)

Microsoft, Yahoo'yu satın alamasa bile bazı konularda işbirliğe gitmesi ön muhtemel. Keza ikisinin de Google karşısında :)

Özellikle son 1 yıldır IT şirketlerinde birleşmeler ve satın almalar hızlandı. Görünen o ki bu ivme artarak devam edecek. Peki örneğin 2010 yılında bizi neler bekliyor?
Elbette bu cevaplanması en zor sorulardan. Çünkü kim bilir yarın Google Yahoo ya 100 milyar teklif eder :) Şahsi görüşüm Bilişim şirketleri tekelleşecek. Ayakta kalması muhtemel büyük firmalar ise; MicroSoft, Google, Apple ve Sun Microsystem. Bu benim görüşüm. Olması muhtemel bir teorim de Linux camiasının birleşmesi. Hatta bu birleşme Google ya da Sun altında bile olabilir. Bizlerin yapabileceği tek şey sanırım bekleyip görmek.

Atlas Okyanusu

Hiç yorum yok: